Aproximativ 400 de angajati ai fabricii Electroputere Craiova vor ramane fara un loc de munca in perioada urmatoare. Conform strategiei AVAS, disponibilizatii vor primi plati compensatorii. Societatea comerciala Electroputere Craiova este pentru a sa
Aproximativ 400 de angajati ai fabricii Electroputere Craiova vor ramane fara un loc de munca in perioada urmatoare. Conform strategiei AVAS, disponibilizatii vor primi plati compensatorii. Societatea comerciala Electroputere Craiova este pentru a sasea oara scoasa la privatizare, dupa o tentativa esuata, in februarie 2005. La societatea craioveana lucreaza in prezent 3.200 de angajatii, dar 400 dintre ei vor fi disponibilizati in urmatoarea perioada. Cei care urmeaza sa ramana fara un loc de munca fac parte din personalul administrativ al societatii si vor beneficia de masuri de protectie sociala. Ultimele concedieri au avut loc in luna octombrie a anului trecut, cand de la Electroputere Craiova au plecat 600 de oameni. La sfarsitul lui 2000, uzina avea 5.249 salariati si datorii de 1.030 de miliarde de lei vechi. Dupa cinci ani, adica in primele trei luni ale lui 2005, Electroputere Craiova a inregistrat o cifra de afaceri de 317,4 miliarde de lei, iar pierderile au fost de 71,1 miliarde de lei. Ultima incercare de privatizare a societatii craiovene a fost in luna februarie a anului in curs.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.