Consultantul pentru privatizarea societatilor Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord ar putea fi selectat in cursul lunii octombrie, acesta urmand sa stabileasca strategia de privatizare si pachetul de acti
Consultantul pentru privatizarea societatilor Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord ar putea fi selectat in cursul lunii octombrie, acesta urmand sa stabileasca strategia de privatizare si pachetul de actiuni ce urmeaza sa treaca in proprietate privata, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei si Comertului (MEC), Ioan Codrut Seres. "Din lista lunga de consultanti au fost alesi primii trei si acum se deruleaza procesul de intervievare cu reprezentantii MEC si ai Uniunii Europene. Este o procedura Phare, ce se deruleaza cu bani Phare. Va fi un singur consultant pentru toate cele trei societati. Apoi vom decide strategia", a precizat Seres.
Ministrul a mai precizat ca, in cazul Complexului Energetic Turceni, se asteapta aparitia in Monitorul Oficial a hotararii de Guvern privind strategia de privatizare si apoi va fi demarata procedura de vanzare, iar la Rovinari "avem un prim draft al strategiei si speram ca pana la finele anului sa apara si HG cu strategia".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.