Salariatii de la societatea Sews-R din Deva, producatoare de cabluri electrice pentru autoturisme, au iesit in strada pentru a cere salarii mai mari. Angajatii au sustinut ca nu vor renunta la protest, pentru ca vor sa negocieze un nou contract colec
Salariatii de la societatea Sews-R din Deva, producatoare de cabluri electrice pentru autoturisme, au iesit in strada pentru a cere salarii mai mari. Angajatii au sustinut ca nu vor renunta la protest, pentru ca vor sa negocieze un nou contract colectiv de munca, dar nu au reusit sa obtina decat o marire cu 8,5 la suta a salariilor, procent care nu i-a multumit. De asemenea, peste 300 de salariati de la Sews-R Deva au protestat, din nou, luni, in fata sediului firmei din municipiu. Oamenii au scandat "Mincinosii", "Nu cedam", fiind nemultumiti de nivelul salariilor din firma.
"Ne-au amenintat ca ne dau afara, deoarece am iesit in strada si am protestat pentru ca suntem nemultumiti de salariile de mizerie pe care le primim aici", a declarat Florinela Bistrean, angajata la societatea Sews-R Deva. La societatea din Deva productia a fost intrerupta de cateva zile. Cativa dintre liderii de sindicat de la Sews-R Deva au mers, luni, sa discute cu conducerea Directiei Judetene de Munca, deoarece sustin ca au fost amenintati ca vor fi dati afara. Societatea Sews-R Deva, care are 1.800 de angajati, face parte din concernul japonez Sumitomo si produce, la Deva, cabluri electrice pentru mai multe tipuri de autoturisme, printre care BMW, Audi si Renault.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.