Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intentioneaza sa inaspreasca conditiile de autorizare a activitatii in regim duty-free sau sa elimine astfel de magazine din anumite zone, pentru a stopa o sursa de evaziune fiscala, a declarat, ieri,
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intentioneaza sa inaspreasca conditiile de autorizare a activitatii in regim duty-free sau sa elimine astfel de magazine din anumite zone, pentru a stopa o sursa de evaziune fiscala, a declarat, ieri, presedintele ANAF, Sebastian Bodu. "Exista doua variante la care ne gandim - fie inasprirea conditiilor de autorizare a unui duty-free, fie eliminarea unora, astfel incat aceste entitati sa ramana numai in aeroporturi internationale si pentru diplomati", a afirmat Bodu.
Reprezentantul ANAF a declarat recent ca, din dispozitia ministrului Finantelor, va fi initiat un proiect legislativ care va inaspri conditiile pentru autorizarea duty-free-urilor si va limita cantitatile care pot fi comercializate prin acest sistem.
Comercializarea marfurilor cu amanuntul prin acest sistem se face prin magazinele autorizate, in punctele de trecere a frontierei de stat terestre si navale, la bordul aeronavelor care efectueaza curse in trafic extern de pasageri, care au destinatie internationala, precum si in magazinele duty-free diplomatice. In luna septembrie a anului 2002, Executivul a interzis functionarea magazinelor de tip duty-free in aeroporturi, pentru a se conforma legislatiei UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.