Bugetul pentru anul 2006 este proiectat cu un deficit de 0,5% din PIB, care sa permita mentinerea stabilitatii economice in conditiile in care se prognozeaza inca un deficit ridicat al contului curent, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, m
Bugetul pentru anul 2006 este proiectat cu un deficit de 0,5% din PIB, care sa permita mentinerea stabilitatii economice in conditiile in care se prognozeaza inca un deficit ridicat al contului curent, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
"Am incercat sa mergem pe linia celor declarate de primul-ministru in privinta prioritatilor pe anul viitor: infrastructura, sanatate, educatie etc. Sustinem proiectele care corespund directiei integrarii Romaniei in Uniunea Europeana", a adaugat oficialul MFP.
Potrivit lui Vladescu, bugetul a fost construit astfel incat sa se asigure o absorbtie cat mai ridicata a fondurilor europene in 2006. "Incercam sa asiguram si o functionare normala, in limitele unui buget sarac, cu venituri sub 30% din PIB, a tuturor institutiilor publice", a mai spus ministrul Finantelor.
Vladescu a evitat sa dea alte detalii privind bugetul pe anul viitor, mentionand ca acestea vor fi anuntate saptamana viitoare. In ceea ce priveste reclamatiile unor institutii care indicau amenintari din partea Finantelor, Vladescu a explicat ca intotdeauna ordonatorii de credite au solicitat mai mult decat sumele alocate. El sustine ca Ministerul Finantelor nu a amenintat nici o institutie publica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.