Presedintele Traian Basescu a participat, ieri, la deschiderea celei de a 31-a editii a Targului Tehnic International Bucuresti, "TIB 2005", organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, in colab
Presedintele Traian Basescu a participat, ieri, la deschiderea celei de a 31-a editii a Targului Tehnic International Bucuresti, "TIB 2005", organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Romexpo.
"TIB a intrat in traditie, anul acesta prefigurand apropiata intrare a Romaniei in UE, printr-o crestere cu 15 la suta a participarii, fiind reprezentate 28 de tari. Este o carte de vizita impresionanta", a declarat Basescu.
Timp de aproximativ o ora si jumatate presedintele tarii a vizitat cateva dintre pavilioanele expozitionale, cel mai apreciat fiind, de departe, cel dedicat inventiilor. "Existenta standului Inventika este un element de profunda noutate al TIB. Acesta va proba capacitatea inventatorilor de a veni in intampinarea performantelor in economie, cu capacitatea lor de cercetare, de a duce in practica elemente din cercetarea de laborator", a apreciat presedintele. El a mai spus ca si-ar dori ca anul viitor Inventika sa ocupe un spatiu si un interes mai mari decat la editia din acest an a TIB, cand acest pavilion se afla la inceput. Alaturi de presedinte, au mai fost prezenti la inaugurarea Targului vicepremierul Gheorghe Copos si consilierul prezidential Theodor Stolojan.
"Numarul expozantilor a crescut considerabil fata de anul trecut. Am deschis Inventika 2005, ceea ce demonstreaza preocuparea Guvernului pentru investitiile in cercetare si dezvoltare. Uitati-va ce se intampla cu exportatorii, care nu au piata de desfacere pentru ca nu mai au produse competitive. Trebuie sa investim in cercetare si dezvoltare pentru a avea produse performante", a declarat, pentru "Curierul National", vicepremierul Gheorghe Copos.
Targul este deschis in perioada 4-8 octombrie si la el participa 1.140 de firme din intreaga lume.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.