In aceasta toamna directorii de teatru au inceput sa numere festivalurile. Lunile octombrie si noiembrie aduc cate un festival de teatru, cu sau fara caracter competitiv, in aproape toate orasele din Romania. Printre acestea se numara deja Arad, Gala
In aceasta toamna directorii de teatru au inceput sa numere festivalurile. Lunile octombrie si noiembrie aduc cate un festival de teatru, cu sau fara caracter competitiv, in aproape toate orasele din Romania. Printre acestea se numara deja Arad, Galati, Piatra Neamt, Iasi, Giurgiu, Brasov, Bucuresti, Oradea. Ca si in ceilalti ani, directorii teatrelor din tara au inclus in lista reprezentarilor si spectacolele teatrelor bucurestene, care sunt in topul preferintelor publicului. Numai Teatrul Odeon, condus de Dorina Lazar va participa in cele doua luni la nu mai putin de sase festivaluri. O agenda similara au si alte teatre din Capitala, care au fost solicitate in mod special de autoritatile locale. Festivalul National de Teatru Clasic de la Arad (9-16 octombrie) are in agenda participantilor trupele de la Odeon, Bulandra, Teatrul de Comedie, si Studioul Casandra. La Festivalul National de Comedie de la Galati (17-26 octombrie) s-au inscris deja in competitie teatrele bucurestene cu piesele de la Odeon, Teatrul Mic, Nottara, Teatrul de Comedie si Teatrul Luni.
Teatrul Masca va deschide cea de-a XX-a editie a Festivalului de la Piatra Neamt (22-30 octombrie) cu o piesa in regia lui Mihai Malaimare. In paralel cu Festivalul de la Piatra Neamt, va avea loc la Iasi Festivalul "Avram Goldfaden" .
Periplul teatrelor prin tara va culmina cu Festivalul National de Teatru, organizat de UNITER in colaborare cu Ministerul Culturii, ce va avea loc la Bucuresti intre 6 si 13 noiembrie. Regizori precum Liviu Ciulei, Mihai Maniutiu, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunza, Tompa Gábor, Alexandru Tocilescu, László Bocsárdi si Silviu Purcarete sunt cativa dintre oaspetii de seama. Evenimentul va gazdui premiera oficiala cu "Triumful dragostei", in regia lui Alexandru Darie, si o reprezentatie cu "Inima de caine", cel mai recent spectacol al lui Yuri Kordonskiy in Romania.
Imediat dupa Bucuresti, la Brasov va incepe, pe 18 noiembrie, Festivalul de Dramaturgie Contemporana. Printre trupele care au confirmat prezenta se numara Odeon, cu "Marchizul de Sade". Oradea pregateste o editie jubiliara a Festivalului de Teatru Scurt intre 20 si 26 noiembrie. "Tatal" si "Sorry" de la Bulandra si "Scaunele" de la Teatrul German de Stat din Timisoara se afla printre spectacolele invitate deja.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.