Alegatorii din Dresda au acordat, la scutinul de duminica, un usor avantaj UCD/UCS in lupta care se da pentru putere intre conservatoarea Angela Merkel si cancelarul in exercitiu, Gerhard Schroeder. Dupa cum se stie, alegerile in aceasta circumscript
Alegatorii din Dresda au acordat, la scutinul de duminica, un usor avantaj UCD/UCS in lupta care se da pentru putere intre conservatoarea Angela Merkel si cancelarul in exercitiu, Gerhard Schroeder. Dupa cum se stie, alegerile in aceasta circumscriptie fusesera amanate in urma decesului unui candidat neonazist in campania electorala din septembrie.
Conform rezultatelor provizorii, UCD si-a pastrat mandatul de deputat ales prin vot direct, ca si la ultimele trei scrutinuri, cu 37 la suta dintre voturi fata de 32,1 la suta, cat a obtinut SPD. In plus, tinand cont de sistemul electoral german foarte complex, care combina alegerea unui deputat prin vot direct uninominal intr-un singur tur de scrutin si reprezentarea proportionala pe lista, UCD/UCS isi va mari avantajul pe care il are asupra social-democratilor in Bundestag, de la trei la patru mandate (226 fata 222). Daca liderii PSD au minimalizat initial importanta alegerilor de la Dresda, remarcau corespondentii agentiilor occidentale de presa, cei ai crestin-democratilor s-au straduit sa faca din ele inca un argument care sa le sprijine pretentiile la functia de cancelar. "Cineva din PSD ar trebui sa-si ia inima in dinti si sa-i spuna lui Gerhard Schroeder ca pentru el lupta s-a terminat. PSD trebuie sa accepte pana la urma ideea ca Angela Merkel va fi cancelar", a afirmat Roland Koch, ministru-presedinte al UCD din landul Hessa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.