Traficul la vamile din Timis a scazut semnificativ in ultimele doua zile, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari, care prevad, printre altele, ca este nevoie de invitatie pentru a calatori in strainatate sau de rezervarea cazarii in tara de d

Traficul la vamile din Timis a scazut semnificativ in ultimele doua zile, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari, care prevad, printre altele, ca este nevoie de invitatie pentru a calatori in strainatate sau de rezervarea cazarii in tara de destinatie, transmite corespondentul Mediafax.
Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timis, comisar Viorel Alexe, a declarat, luni, ca, daca pana vineri ieseau din tara, in medie, 1.500 de romani pe zi, acum numarul lor nu depaseste 500.
"Numarul romanilor care ies din tara s-a redus de trei ori. Practic, in ultimele trei zile au iesit din tara atatia romani cati ieseau intr-o zi obisnuita, inainte de intrarea in vigoare a noilor reglementari", a spus Alexe.

Ce spune legea

La 1 octombrie a intrat in vigoare ordinul ministrului Administratiei si Internelor privind documentele si cuantumul sumei minime in valuta pe care cetatenii romani trebuie sa le detina la iesirea din tara, cand calatoresc in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state pentru care nu este necesara viza de intrare.
Potrivit noilor reglementari, cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in strainatate in scop turistic trebuie sa prezinte la iesirea din tara pasaportul, asigurarea medicala, biletul de calatorie dus-intors, cartea verde a autoturismului sau sumele necesare asigurarii transportului (echivalentul in valuta a 150 de euro) si dovada detinerii unei sume minime in valuta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.