Memoriul privind activitatea Departamentului pentru Relatii cu Romanii de Pretutindeni (DRP) in cursul anului 2004 a fost publicat de Agentia de presa Romanian Global News (RGN), iar fostul director al DRP Titus Corlatean a cerut in interviul publ
Memoriul privind activitatea Departamentului pentru Relatii cu Romanii de Pretutindeni (DRP) in cursul anului 2004 a fost publicat de Agentia de presa Romanian Global News (RGN), iar fostul director al DRP Titus Corlatean a cerut in interviul publicat azi interventia serviciilor de informatii romanesti pentru a clarifica situatia unei "anumite persoane" care prin intermediul unei "anumite agentii de presa" intretine scandalul DRP. Corlatean a sugerat ca ar exista o implicare informativa cu "ramificatii dinspre est" a agentiei de presa amintite, de aceea am solicitat punctul de vedere al RGN. (D.E.)
Referitor la afirmatiile fostei trompete a PSD, legate de agentia de presa Romanian Global News, nu dorim decat sa precizam ca petardele de felul acesta nu mai inspaimanta si nu mai reusesc sa pacaleasca pe nimeni. Am trecut si de faza in care s-au platit articole mincinoase, in care eram atacati, si de faza in care ne sunt ascultate telefoanele. Si suntem gata, alaturi de partenerii nostri, sa trecem si de altele mai grele. Acum insa am ajuns la faza in care Justitia romaneasca trebuie sa faca lumina in problema fondurilor alocate romanilor din Basarabia. Si pentru a o ajuta, si pentru ca de la Guvern nu vine nici un semn ca a trimis Parchetului raportul de evaluare de la DRP, vom pune noi la dispozitia Parchetului o copie a materialului primit. Procurorii vor ancheta, iar Justitia va stabili care sunt vinovatiile. Avem, de asemenea, semnale ca presedintele Traian Basescu chiar vrea sa arunce gunoiul din serviciile de informatii si speram ca este o ocazie minunata ca "baietii" care au supervizat actiunea cu fondurile pe Basarabia sa inceapa sa dea socoteala si sa nu mai murdareasca institutii ale statului roman.
RGN va continua sa serveasca romanii de pretutindeni si va monitoriza cu atentie si evolutiile derularii fondurilor DRRP pe 2005. Semnalele nu sunt prea bune si le vom supune atentiei opiniei publice intr-un viitor apropiat. (R.G.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.