Doi magistrati militari si un procuror sef al PNA au fost propusi, ieri, pentru revocarea din functii, urmand ca acest lucru sa fie discutat astazi de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, precizeaza Biroul de presa al Ministerului Justitiei
Doi magistrati militari si un procuror sef al PNA au fost propusi, ieri, pentru revocarea din functii, urmand ca acest lucru sa fie discutat astazi de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, precizeaza Biroul de presa al Ministerului Justitiei.
Potrivit acestuia, Monica Macovei a inaintat ieri CSM o lista cu numele generalului magistrat Samoila Joarza si al colonelului Ionel Slavoiu, de la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instantei supreme, precum si al lui Constantin Irimia, procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul Parchetului National Anticoruptie.
Propunerile de revocare facute de ministrul Monica Macovei au fost inaintate CSM ieri pentru a fi discutate astazi, desi legea prevede ca ordinea de zi a consiliului sa fie anuntata cu trei zile inainte de sedinta.
Aceasta este a doua lista pe care membrii CSM o vor lua in discutie in sedinta de astazi, dupa cei 11 procurori anticoruptie a caror eliminare din PNA a fost propusa de seful acestei structuri, Daniel Morar. Seful PNA si-a anuntat intentia inca de la numirea sa in post de a revoca o serie de anchetatori, in urma unor evaluari ale caror rezultate nu au fost facute inca publice. Morar ar trebui sa isi prezinte, tot astazi, in fata CSM, argumentele care au stat la baza celor 11 propuneri de revocare. Acelasi lucru ar trebui sa il faca si ministrul Justitiei, cu privire la cei trei anchetatori.
Daca, in cazul propunerilor facute de Monica Macovei, avizul CSM este unul consultativ, nu acelasi lucru se intampla cu cele 11 propuneri inaintate de Daniel Morar, legat de care plenul Consiliului ia decizia finala.
Monica Macovei propune CSM, pentru a doua oara, in mod direct, revocarea din functie a unor sefi de sectie din cadrul celor doua parchete. In vara acestui an, Macovei a cerut revocarea intregii conduceri a PNA, precum si a sefului si adjunctului sefului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de la PICCJ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.