Cursul monedei europene nu a inregistrat ieri modificari mari, in schimb cea americana continua sa se apropie de pragul de 3 lei. "Piata a fost stabila si echilibrata, ca dupa inundatiile de duminica, aratand o tendinta de intarire a euro, datorita u
Cursul monedei europene nu a inregistrat ieri modificari mari, in schimb cea americana continua sa se apropie de pragul de 3 lei. "Piata a fost stabila si echilibrata, ca dupa inundatiile de duminica, aratand o tendinta de intarire a euro, datorita unei usoare cresteri a cererii fata de oferta, declara un dealer bancar. Scaderea dobanzilor a adus un interes mai mare pentru cumpararea de euro, interventiile BNR incetand in ultimele doua - trei sedinte. Posibilitatea ca euro sa coboare spre 3,35 - 3,45 lei este destul de incerta. Cred ca moneda unica se va stabiliza in jurul valorii de 3,5 lei, un minim eventual, dar accidental, fiind cel de 3,47 lei, chiar daca in tara va continua sa intre valuta, dupa ce au fost ridicate, de curand, ratingurile de tara". Euro a coborat de la 3,5586 la 3,5521 lei, intr-o piata in care miscarile cotatiilor s-au redus la niveluri, putem spune neverosimile, de 3,55 - 3,5575 lei. Dolarul a urcat, in schimb, de la 2,9585 la 2,9765 lei, maxim al ultimelor trei luni. La aceasta evolutie au contribuit atat stabilitatea cursului leu/euro cat si schimbarile aparute in cazul paritatii euro/dolar. Investitorii internationali continua sa cumpere dolari, in speranta ca pana la sfarsitul anului dobanda de referinta americana va urca la 4,50%. Moneda americana a inregistrat maximul ultimelor trei luni fata de euro si a peste un an fata de yen. Paritatea a coborat, pe pietele asiatice, de la 1,2031 la 1,1918 dolari, trend acceptat si de pietele europene, unde euro a stagnat in jurul valorii de 1,1940 dolari. Apropierea de pragul de 1,19 dolari creeaza premisele ca moneda europeana sa scada in urmatoarele zile la 1,1870 dolari. Nici macar faptul ca indicele de vanzari ale sectorului industrial din euro-zona a crescut luna trecuta de la 50,4 la 51,7 puncte, nu a fost luat in calcul de investitori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.