Rusia a inceput, la sfarsitul saptamanii trecute, extractia de titei si gaze naturale de la unul dintre zacamintele proiectului Sahalin-1, a anuntat Steve Terni, directorul proiectului companiei Exxon Mobil, care detine 30 la suta din actiuni. Potriv
Rusia a inceput, la sfarsitul saptamanii trecute, extractia de titei si gaze naturale de la unul dintre zacamintele proiectului Sahalin-1, a anuntat Steve Terni, directorul proiectului companiei Exxon Mobil, care detine 30 la suta din actiuni. Potrivit Reuters, proiectul Sahalin-1, de la zacamantul Chaivo, reprezinta cea mai importanta investitie straina efectuata in Rusia, iar analistii estimeaza ca, pentru exploatarea celor trei zacaminte ale perimetrului vor fi alocate fonduri de circa 12,8 miliarde de dolari. De asemenea, specialistii considera ca Guvernul rus va obtine, in urmatorii zece ani, venituri de aproximativ 40 de miliarde de dolari. Intr-o prima etapa, productia obtinuta la Sahalin-1, care va ajunge pana la finele anului la 50.000 de barili de petrol pe zi, va fi destinata pietei interne. Expertii prognozeaza o productie care, pana la sfarsitul anului 2006, va ajunge la 250.000 de barili pe zi, o parte din aceasta urmand sa fie exportata. Extractia de gaze naturale va incepe de la 1,7 milioane de metri cubi si va ajunge pana la 7,1 milioane de metri cubi, fiind comercializata, initial, doar in regiunea Habarovsk, in apropiere de granita cu China. Steve Terni a mai informat ca au loc discutii cu oficiali chinezi privind posibilitatea furnizarii de gaze naturale extrase din Sahalin, ceea ce ar putea necesita construirea unui gazoduct, proiect a carui realizare ar putea dura cinci ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.