Pentru concesionarea terenurilor din zona zero (zona ultracentrala a Capitalei, inclusiv cartierele din nordul orasului), licitatia va incepe de la o valoare de 420 de lei RON pentru metrul patrat (cca. 120 de euro/mp), pentru zona I de la 320 lei RO
Pentru concesionarea terenurilor din zona zero (zona ultracentrala a Capitalei, inclusiv cartierele din nordul orasului), licitatia va incepe de la o valoare de 420 de lei RON pentru metrul patrat (cca. 120 de euro/mp), pentru zona I de la 320 lei RON/metrul patrat (cca. 90 euro/mp), pentru zona II 220 lei RON/metrul patrat (cca. 60 euro/mp) iar pentru zona III, respectiv periferia orasului (inclusiv terenuri din zona Aeroportului, Piata Muncii, Pantelimon, Camil Ressu si Mihai Bravu) licitatia va incepe de la 150 de lei RON/ metrul patrat (cca. 40 euro/mp).
Potrivit expertilor municipali, pretul pentru concesionarea unui teren difera de la un caz la altul, la acesta fiind adaugati, in momentul licitatiei, diferiti coeficienti edilitari - teren dotat cu toate utilitatile, situat in apropiere de obiective sociale, de statii pentru mijloacele de transport si situate in diferite corpuri (fiecare din zonele 0, I, II si III cuprinde mai multe corpuri - A, B, C, D, delimitate de mai multe bulevarde, impartite pe categorii in functie de utilitati).
In zona 0, potrivit unui studiu de caz, pretul maxim perceput de municipalitate pentru concesiune va ajunge la 900 de euro metrul patrat. Potrivit hotararii CGMB, limita minima a pretului concesiunii - adica redeventa anuala achitata municipalitatii de catre beneficiar - se va stabili astfel incat sa asigure recuperarea in 25 de ani a pretului de vanzare a terenului.
De exemplu, potrivit studiului de caz efectuat de experti, cei care vor concesiona 1.000 de metri patrati in zona 0 a orasului la cea mai mare valoare, respectiv 900 de euro, vor plati o redeventa de 35.000 de euro pe an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.