Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa la Deva, ca Guvernul isi va respecta obligatiile luate de Romania, una dintre prioritatile Executivului fiind Coridorul IV, transmite corespondentul agentiei Mediafax.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa la Deva, ca Guvernul isi va respecta obligatiile luate de Romania, una dintre prioritatile Executivului fiind Coridorul IV, transmite corespondentul agentiei Mediafax.
Potrivit lui Tariceanu, nu se poate lucra in paralel la doua proiecte de mare anvergura - Coridorul IV si Autostrada Transilvania. "Coridorul IV va fi realizat incepand din anul 2006. Trebuie sa ne respectam obligatiile asumate. Trebuie sa va spun, insa, ca daca banii ne permit, vom realiza si celelalte obligatii asumate. Insa, astazi, la Deva, va declar ca nu putem lucra in paralel la doua proiecte de mare anvergura, adica si la Coridorul IV, si la autostrada Bechtel", a declarat premierul Tariceanu, care a precizat ca proiectul Coridorului IV va fi realizat inaintea unor alte asemenea proiecte.

Liderul liberal face glume pe seama UDMR

Intrebat daca UDMR va comenta aceasta decizie a Guvernului, de a incepe realizarea Coridorului IV si nu autostrada Transilvania, premierul a spus ca si in zona prin care va trece Coridorul IV locuiesc cetateni de etnie maghiara.
In luna august, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, anunta ca respectivul coridor va trece prin Romania, iar lucrarile vor fi incheiate pana in anul 2010, cel mai tarziu in 2011, in urma unor investitii totale de 4,75 de miliarde de euro, fonduri asigurate partial de institutiile europene.
"Coridorul IV, cu o lungime de 826 de kilometri, este bine fixat. Traseul lui a fost bine stabilit. Inca de la venirea mea in minister am considerat ca prioritatea zero este acest coridor de transport rutier. Traseul coridorului a fost negociat cu Uniunea Europeana, se regaseste in anexa Tratatului de aderare asumat atat de UE, cat si de Romania. Mai mult decat atat, finantarea acestui obiectiv este asigurata de Uniunea Europeana", declara Dobre.
Dobre aprecia ca intarzierile in constructia acestui coridor sunt urmarea lipsei de preocupare a guvernarii anterioare pentru purtarea negocierilor cu institutiile europene in vederea obtinerii de credite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin