In contextul in care legea privind statutul minoritatilor nationale se afla in dezbatere la Senat, Academia Romana a organizat la Sinaia cea de-a patra editie a colocviului international "Penser l'Europe", avand ca tema "Natiuni si minoritati in Uniu
In contextul in care legea privind statutul minoritatilor nationale se afla in dezbatere la Senat, Academia Romana a organizat la Sinaia cea de-a patra editie a colocviului international "Penser l'Europe", avand ca tema "Natiuni si minoritati in Uniunea Europeana". Pe parcursul celor trei zile de discutii, membri din conducerea Academiei Romane si reprezentanti ai celor 16 tari participante au analizat raportul natiune-minoritate in UE. "Nu sunt un specialist, dar inteleg ca relatiile dintre cele 18 minoritati nationale trebuie sa se armonizeze. Si in acest caz singura posibilitate este de a recunoaste si de a respecta sistemul democratic. Societatea europeana poate deveni astfel una viabila", a declarat Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, citat de Mediafax.
Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Herve Bolot, a subliniat necesitatea acceptarii minoritatilor nationale. "Problemele religioase si comunitare sunt cele mai dificile in cazul asimilarii si acceptarii unei minoritati", a spus diplomatul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.