Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca negocierile dintre Bechtel, Ministerul
Transporturilor si Ministerul Finantelor au fost intarziate din cauza inundatiilor si ca va cere Coalitiei sa accepte o discutie politica pe tema autostrazii Tran

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca negocierile dintre Bechtel, Ministerul
Transporturilor si Ministerul Finantelor au fost intarziate din cauza inundatiilor si ca va cere Coalitiei sa accepte o discutie politica pe tema autostrazii Transilvania.
Boc a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca saptamana viitoare se va desfasura ultima runda de negocieri cu Ministerul Finantelor. "Am avut o discutie cu ministrul Transporturilor. Saptamana viitoare, dupa o intalnire finala cu Ministerul Finantelor, se va putea face o declaratie publica cu privire la negocierile existente.
Dupa acea intalnire, voi cere Consiliului de Conducere al Coalitiei sa avem o dezbatere pe tema autostrazii Transilvania la nivel de varf, o discutie politica, pentru a incheia acest subiect. Imi exprim convingerea ca deznodamantul va fi unul favorabil, pentru ca lucrarile sa fie continuate", a precizat Emil Boc.

Discutii cu MFP pentru finantare

Potrivit acestuia, cu Ministerul Finantelor vor avea loc discutii financiare privind asigurarea surselor de finantare, pentru convenirea schemei de finantare a lucrarilor la autostrada Transilvania si a identificarii resurselor financiare.
Liderul PD a explicat ca astfel de decizii, privind finalizarea negocierii contractului cu Bechtel, nu se iau la nivel de tehnicieni, ci la nivel de ministri.
Presedintele Traian Basescu declara, in urma cu aproximativ doua saptamani, la intoarcerea din SUA, ca nu sustine continuarea contractului cu Bechtel, asa cum a fost semnat documentul de catre reprezentantii fostului Guvern.
Seful statului a spus ca intalnirea cu conducerea Bechtel a fost cea mai delicata dintre intrevederile cu reprezentantii comunitatii de afaceri din SUA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.