Mittal Steel, cel mai mare producator mondial de otel, ar putea semna in curand un acord privind construirea unei unitati de productie in estul Indiei, a afirmat directorul de operatiuni al companiei, Malay Mukherjee. "Tara se afla in plina dezvolta
Mittal Steel, cel mai mare producator mondial de otel, ar putea semna in curand un acord privind construirea unei unitati de productie in estul Indiei, a afirmat directorul de operatiuni al companiei, Malay Mukherjee. "Tara se afla in plina dezvoltare. Apar mereu noi oportunitati, iar politica tarii este axata pe atragerea investitiilor straine", a declarat Mukherjee, citat de agentia Reuters. In curand va fi semnat un acord ce va permite grupului sa exploateze un zacamant de fier si sa construiasca o unitate siderurgica in estul Indiei, la Jharkhand, valoarea acestui proiect fiind de circa 11,4 miliarde de dolari. Autoritatile locale au afirmat ca nu vor permite ca minereul extras din regiune sa fie exportat, el urmand a fi folosit pentru a satisface necesitatile tarii. Mukherjee a mai aratat ca Mittal se afla in faza finala a negocierilor pentru preluarea celui mai mare producator turc de otel, Eregli Demir Celik. Din 2006, va incepe extragerea fierului din Liberia si sunt deja planuri de extindere pe piata chineza, statul cu cea mai mare cerere de otel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.