In conditiile in care declaratiile in contradictoriu facute de liderii PSD sunt tot mai numeroase, Ion Iliescu s-a vazut dator sa le ceara sa lase deoparte orgoliile. "Congresul PSD (n.r. - din 21 aprilie a.c.) a lasat multe sechele si a creat multe
In conditiile in care declaratiile in contradictoriu facute de liderii PSD sunt tot mai numeroase, Ion Iliescu s-a vazut dator sa le ceara sa lase deoparte orgoliile. "Congresul PSD (n.r. - din 21 aprilie a.c.) a lasat multe sechele si a creat multe insatisfactii, dar este momentul ca, in fata acestei problematici cu care se confrunta tara si partidul, sa se realizeze o actiune solidara, unitara, de sus pana jos, inclusiv pe linia parlamentara, dar si in batalia politica in general", a afirmat Ion Iliescu, intr-o declaratie acordata Agentiei Rompres. El a precizat ca unitatea este necesara in conditiile in care dezbaterile parlamentare se confrunta cu agresivitatea Coalitiei de guvernamant. "Se incearca sa se dea o imagine deformata, ca PSD-ul, grupurile parlamentare tergiverseaza, cauta sa impiedice desfasurarea normala, ceea ce este fals. Batalia in jurul regulamentului parlamentar este batalia pentru respectarea Constitutiei si respectarea democratiei", a aratat Ion Iliescu. In opinia fostului presedinte, ceea ce se incearca in prezent in Parlament, prin schimbarea regulamentului celor doua Camere, reprezinta o incalcare a principiilor fundamentale ale Constitutiei prin introducerea in noul regulament a unor prevederi antidemocratice "care risca sa arunce o lumina proasta asupra functionarii democratiei in Parlamentul Romaniei, dar devin niste precedente inclusiv pentru cei care initiaza asemenea masuri".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.