In timp ce Mircea Geoana vrea sa modifice statutul partidului, pentru a ramane sef patru ani, si nu doi, Adrian Nastase il ia peste picior, propunand sa se organizeze congrese "in functie de ani bisecti, alegeri anticipate".
Presedintele PSD M
In timp ce Mircea Geoana vrea sa modifice statutul partidului, pentru a ramane sef patru ani, si nu doi, Adrian Nastase il ia peste picior, propunand sa se organizeze congrese "in functie de ani bisecti, alegeri anticipate".
Presedintele PSD Mircea Geoana a lansat la sfarsitul saptamanii ideea ca intervalul de organizare a Congresului pentru alegerea conducerii partidului sa fie schimbat de la doi la patru ani, sau dupa caz, dupa un ciclu electoral. Motivul invocat ar fi acela ca, daca alegerile generale vor fi organizate la termen, in 2008, Congresul PSD va fi organizat in 2007, situatie contraproductiva pentru partid, pentru ca o astfel de competitie in partid poate conduce la unele tensiuni.
Acest model cu congrese la doi ani de zile a fost aprobat la Congresul din acest an, in urma caruia Geoana a devenit presedintele formatiunii. Daca atunci i s-a parut o idee buna, acum el sustine ca de fapt, a fost un compromis, o intelegere intre Ion Iliescu si Adrian Nastase. "Un congres la doi ani de zile ar fi permis, probabil, lui Adrian Nastase sa preia sefia partidului dupa doi ani de zile in care domnul Iliescu ar fi fost ales", a spus Geoana.
Nastase a respins aceasta ipoteza, explicand ca a fost o decizie luata de comun acord de cei 1.600 de membri PSD care au participat la congres.
In privinta relatiei cu presedintele partidului, Nastase a declarat ca "spera ca nu este un conflict", chiar daca in acest moment "ne punem intrebari diferite, iar modul in care ne raportam la actuala putere, la prioritatile politice, la stilul actiunii politice sa nu fie intotdeauna identic". Singura certitudine pe care o are Nastase este aceea ca el respecta toate deciziile congresului, "nu doar pe unele", aluzie la colegul sau Geoana. "Singurii care vor putea sa ofere raspunsuri certe, inclusiv la unele din intrebarile neformulate public, vor fi colegii nostri, cu ocazia Congresului partidului din 2007", a concluzionat Nastase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.