Pasionatilor de vanatoare li se pregateste ceva. In cel mai scurt timp, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va pune la punct un Cod al Eticii Vanatoresti, care va fi inclus in Legea Vanatorii. Ministrul Gheorghe Flutur a declarat
Pasionatilor de vanatoare li se pregateste ceva. In cel mai scurt timp, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va pune la punct un Cod al Eticii Vanatoresti, care va fi inclus in Legea Vanatorii. Ministrul Gheorghe Flutur a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca acest cod de reguli are rolul de a stopa "carnagiile vanatoresti".
"Codul va spune ca daca vrei sa fii vanator, trebuie sa te lupti ca un vanator, nu sa stai intr-un buncar de beton si sa tragi.
Perioadele de vanatoare si linistea vanatului trebuie respectate, si, de asemenea, pledam pentru conservarea faunei de vanatoare pe care o avem. Prioritatea nu este sa scoatem la vanzare aceasta fauna, cu o mare valoare, ci sa-i asiguram continuitatea", a spus Flutur.
La dezbaterile pe marginea Codului Eticii Vanatoresti au fost invitate ONG-uri si vanatori, pentru a aduce amendamente.
Ministrul Flutur a estimat ca noul cod va putea fi adoptat inca din primavara anului viitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.