Printr-o decizie a ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pana in anul 2007 nu se vor mai deschide noi farmacii. Motivatia oferita este halucinanta: ar fi prea multe farmacii, iar personalul calificat ar fi insuficient. In loc sa impuna masuri care
Printr-o decizie a ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pana in anul 2007 nu se vor mai deschide noi farmacii. Motivatia oferita este halucinanta: ar fi prea multe farmacii, iar personalul calificat ar fi insuficient. In loc sa impuna masuri care sa reglementeze functionarea corespunzatoare a farmaciilor (prezente si viitoare), inclusiv conditiile de calificare a personalului acestora, ministrul liberal da o lovitura grosolana tocmai principiilor de functionare ale pietei libere. Astfel, intreprinzatorii corecti, care ar putea asigura conditii legale, sunt blocati din cauza racilelor vechi ale sistemului si a neputintei ministerului de a le elimina. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.