Conducerea OMV Austria se va intalni, maine, cu reprezentantii Partidului Initiativa Nationala (PIN) pentru o discutie referitoare la privatizarea Petrom, informeaza un comunicat al PIN.
"Partidul Initiativa Nationala apreciaza faptul ca OMV r
Conducerea OMV Austria se va intalni, maine, cu reprezentantii Partidului Initiativa Nationala (PIN) pentru o discutie referitoare la privatizarea Petrom, informeaza un comunicat al PIN.
"Partidul Initiativa Nationala apreciaza faptul ca OMV raspunde in acest fel unei invitatii pentru lamurirea unor probleme extrem de sensibile", se spune in comunicatul partidului.
Concluziile discutiilor, precum si alte informatii pe care PIN le-a obtinut in ultima perioada referitoare la contractul de privatizare vor fi cuprinse in "Raportul privatizarii Petrom" care va fi prezentat public in perioada urmatoare, precizeaza comunicatul.
Partidul Initiativa Nationala (PIN) a propus infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in legatura cu modul si conditiile in care a fost privatizata SC Petrom SA catre OMV Austria si a cerut acordul companiei austriece pentru desecretizarea contractului de privatizare. De asemenea, PIN a solicitat sprijinul politic al celorlalte partide pentru realizarea demersurilor, printr-o scrisoare semnata de presedintele partidului, Cozmin Gusa, adresata presedintilor partidelor parlamentare si respectiv liderilor grupurilor parlamentare. Printr-o alta scrisoare deschisa adresata reprezentantului OMV Austria, vicepresedintele PIN Aurelian Pavelescu i-a solicitat acestuia sprijin in demersurile legitime de verificare a contractului de privatizare si implicit acordul pentru desecretizarea contractului.
Partidul Initiativa Nationala considera ca rezerva nationala de titei si gaze naturale este o problema de maxim interes pentru viitorul Romaniei si ca, in contextul cresterii pretului la petrol si gaze naturale la nivel mondial si al exploziei preturilor pe piata interna, modul in care statul roman a privatizat Petrom preocupa cea mai mare parte a populatiei. "Pare nefiresc ca o tara care are rezerve pentru a-si acoperi 70% din necesarul de petrol si 80% din necesarul de gaze naturale sa nu beneficieze de pe urma cresterilor de pret de care am vorbit.
Suspiciunea ca rezerva nationala de petrol si gaze naturale a fost tranzactionata in defavoarea poporului roman de catre statul roman devine astfel legitima", sustinea Cozmin Gusa.
El considera ca ancheta parlamentara este necesara in conditiile in care contractul a fost declarat secret, cu toate ca este vorba de domeniul public al statului, situatie care nu poate fi acceptata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.