Gerhard Schroeder i-a comunicat premierului Tony Blair ca la summit-ul UE din luna octombrie, doreste sa se redeschida dezbaterile asupra bugetului Uniunii pe perioada 2007-2013, pentru a fi gasita, totusi, o solutie. Bela Anda, purtator de cuvant a
Gerhard Schroeder i-a comunicat premierului Tony Blair ca la summit-ul UE din luna octombrie, doreste sa se redeschida dezbaterile asupra bugetului Uniunii pe perioada 2007-2013, pentru a fi gasita, totusi, o solutie. Bela Anda, purtator de cuvant al Guvernului german, a precizat ca, pentru Germania, propunerile facute in perioada presedintiei luxemburgheze a UE, acceptabile majoritatii statelor membre, continua sa ramana in vigoare. Ele, dupa cum se stie, cereau limitarea cheltuielilor si o renuntare, treptata, la rabatul de care beneficiaza Marea Britanie din contributia la bugetul Uniunii. Schroeder i-a reamintit lui Blair ca, la preluarea Presedintiei UE, in iulie, se angajase sa realizeze un acord privind bugetul Uniunii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.