"Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) urmareste cu mare ingrijorare gravele consecinte umane si materiale provocate de inundatii si constata cu regret ca la 6 luni de la primele evenimente nu exista planuri clare de refacere in primul ra
"Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) urmareste cu mare ingrijorare gravele consecinte umane si materiale provocate de inundatii si constata cu regret ca la 6 luni de la primele evenimente nu exista planuri clare de refacere in primul rand a infrastructurii de transport, vitala pentru desfasurarea normala a vietii economice", se arata intr-un comunicat al AOAR.
AOAR cere valorificarea fara nici o ezitare a capacitatii de productie a societatilor romanesti, capabile sa asigure ciment, otel beton, materiale de constructie, pompe si excavatoare, camioane si echipamente terasiere.
"Este inadmisibil ca operatiunile de salvare a cetatenilor si a bunurilor materiale sa se faca, si in luna septembrie 2005, cu mijloacele de care dispune o firma de paza, in timp ce centrele judetene sau regionale de interventie in caz de dezastru sunt inexistente, singurele cheltuieli fiind cele destinate salarizarii unui aparat birocratic ineficient si nepasator.
Nu s-au achizitionat nici pompe, nici excavatoare, nici barci de salvare, nici alimente sau bucatarii de campanie, nici spitale mobile", se precizeaza in acelasi comunicat.
AOAR constata ca, "in plus fata de cele 150 de milioane euro imprumutati in 2004 de Guvernul PSD, cheltuiti intr-o maniera necunoscuta cetatenilor Romaniei, actualul Guvern va putea dispune de circa 1,5 miliarde euro, asigurati de UE, ca si de circa 320 mil. USD, acordati de Banca Mondiala. Speram ca exista deja si proiectele ce urmeaza a fi finantate, altele decat inlaturarea pericolului de inundatii generat de lacul Snagov".
In consecinta, Asociatia Oamenilor de Afaceri solicita sa fie pregatite si anuntate public proiectele ce urmeaza a fi finantate din aceste sume extrem de importante, astfel incat toti reprezentantii opiniei publice sa poata fi informati si sa poata verifica cheltuirea judicioasa a acestor bani, ce vor fi rambursati din taxele si impozitele platite de cetatenii Romaniei.
AOAR apreciaza ca "finantarea reala si corecta a actiunilor aprobate vor constitui o noua oportunitate de mobilizare a economiei romanesti si modernizare a infrastructurii afectate".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.