Protocolul de colaborare PNL-PD nu mai este valabil in judetul Galati. Scandalul a pornit in cadrul sedintei Consiliului Judetean, la alegerea unui nou vicepresedinte. Situatia va fi discutata saptamana aceasta de conducerea centrala a Aliantei.
Protocolul de colaborare PNL-PD nu mai este valabil in judetul Galati. Scandalul a pornit in cadrul sedintei Consiliului Judetean, la alegerea unui nou vicepresedinte. Situatia va fi discutata saptamana aceasta de conducerea centrala a Aliantei.
Teoretic, lucrurile trebuiau sa fie simple, pentru ca reprezentantii coalitiei detin majoritatea in Consiliu. Fostul vicepresedinte, Mircea Toader de la PD, a fost numit secretar de stat, iar in locul lui trebuia ales un alt democrat. Pentru functia de vicepresedinte au existat doua candidaturi: un reprezentant al PD si unul al PSD, iar in urma votului secret s-a constatat ca a castigat candidatul PSD. Situatia era deja incordata intre aliati, intrucat in urma cu cateva saptamani, mai multi membri de baza ai organizatiei judetene PD au trecut la PNL.
Rezultatul votului a dus inevitabil la acuzatii de o parte si de alta a Aliatilor. Mircea Toader a anulat brifingul de presa, preferand sa plece si spunand doar ca nu poate explica situatia creata. Liberalul Victor Paul Dobre a spus insa ca va fi o mare problema in continuare in gestionarea functionarii CJ.
"Vom vedea cum evolueaza lucrurile. Nu m-am gandit inca la cine a tradat. Noi avem un vicepresedinte. Un defect a fost atat timp cat trebuia sa fie candidatul Coalitiei, dar nu stiu daca in Alianta sau in Coalitie. Vom vedea!", a precizat Dobre, dand insa asigurari ca liberalii au respectat regulile Aliantei. Presedintele filialei PNL a spus insa ca pana la rezolvarea problemei, protocolul cu PD va fi suspendat.
Si conservatorii au dat asigurari ca nu au tradat, insa ii banuiesc pe cei de la PD. Potrivit purtatorului de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, batalia s-a dat intre oamenii PNL si PD, iar acum dau vina pe conservatori, pentru ca relatia din interiorul Aliantei sa nu se altereze si mai mult. Ciuca este deputat de Galati si sustine ca el cunoaste foarte bine problemele cu care se confrunta Alianta la nivel local. Pentru ca votul a fost secret, cei trei consilieri judeteni care au trecut de la PD la PNL in urma cu cateva saptamani, au votat impotriva candidatului PD, a spus Ciuca. El nu respinge nici ideea ca unii dintre liberali sa fi votat contra democratului.
Rand pe rand, consilierii au iesit din sala de sedinta si cu buletinul de vot in mana au intrat intr-o incapere alaturata pentru a vota. Votul a fost depus in urna situata pe hol si pazita de consilieri. Unii si-au exprimat si cateva ganduri in momentul in care au introdus votul in urna, declarand cu cine au votat, a explicat Bogdan Ciuca.
Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a evitat insa sa comenteze situatia de la Galati. El a spus numai ca declaratiile in contradictoriu facute de liderii locali "au fost date la nervi", iar situatia va fi discutata saptamana aceasta la Bucuresti. Situatia poate fi un precedent, caz in care propunerea lansata de Alianta, ca presedintele si vicepresedintii Consiliilor Judetene sa poata fi revocati cu votul majoritatii consilierilor, sa fie pusa sub semnul intrebarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin