Cladirile Gojdu din Budapesta, lasate mostenire natiunii romane, urmeaza sa fie administrate in comun de guvernele maghiar si roman, informeaza Rompres. Andras Barsony, secretar de stat in MAE ungar, a declarat ca guvernele roman si ungar vor semna p
Cladirile Gojdu din Budapesta, lasate mostenire natiunii romane, urmeaza sa fie administrate in comun de guvernele maghiar si roman, informeaza Rompres. Andras Barsony, secretar de stat in MAE ungar, a declarat ca guvernele roman si ungar vor semna pana la sfarsitul acestui an documentele de infiintare a unei fundatii Gojdu ce urmeaza a fi administrata in comun. Aceasta fundatie isi va desfasura activitatea in complexul de cladiri ce a apartinut in Budapesta celebrului om politic roman din secolul XIX, Emanoil Gojdu. Cu prilejul vizitei de ieri a ministrului de Externe Ungureanu la Gyula, in Ungaria, ministrul ungar de Externe, Ferenc Somogyi, a declarat ca rezolvarea problemei infiintarii Fundatiei Gojdu la Budapesta este intr-o faza avansata, urmand ca in sedinta comuna a guvernelor roman si ungar de la Bucuresti din 20-21 octombrie sa fie finalizate detaliile. (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.