Procurorii care au instrumentat dosarul Armaghedon II, Corina Gheorghisan si Gheorghe Muscalu, vor fi cercetati de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce, inspector
Procurorii care au instrumentat dosarul Armaghedon II, Corina Gheorghisan si Gheorghe Muscalu, vor fi cercetati de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce, inspectorii CSM au constatat o serie de nereguli in acest caz. Inspectorii CSM au declansat ancheta in acest caz dupa ce Mugur Ciuvica a reclamat, intr-un memoriu adresat MJ, ca nu i-au fost restituite bunurile confiscate.
Informatiile raportului nu au fost verificate
Dosarul Armaghedon II, care continea informatii despre averea fostului premier Adrian Nastase, a provocat un scandal in 2002, dupa ce procurorii au decis cercetarea si apoi arestarea celor care a facut public documentul, Mugur Cristian Ciuvica si Ovidiu Iane, si nu verificarea informatiilor. Astfel, Mugur Cristian Ciuvica i-a solicitat, prin posta electronica lui Ovidiu Iane sa trimita anumitor institutii publice si ministere continutul asa-numitului "Raport Armaghedon II", receptionat pe adresa "iovidiu@hotmail.com". Pentru a realiza acest demers, Iane a creat un cont numit "oameni_de_ treaba@hotmail.com", prin care a expediat mesajul. Politia a declansat urmarirea penala pentru instigare la comunicare de informatii false impotriva lui Iane, care a fost retinut. Parchetul a apreciat ca Ovidiu Cristian Iane se face vinovat de comunicare de informatii false. Ulterior, atat Iane, cat si Ciuvica au fost scosi de sub urmarire penala.
Multiple incalcari procedurale
Ulterior, dosarul Armaghedon II a fost preluat de procurorul Corina Gheorghisan, care il avea drept sef pe Gheorghe Muscalu. Inspectorii CSM au verificat modul in care a fost finalizata ancheta, controlul relevand mai multe incalcari procedurale. Astfel, vicepresedintele CSM, procurorul Liviu Dascalescu, a aratat ca procurorul Corina Gherghisan a omis sa dispuna restituirea bunurilor, ca nu a motivat "convingator" ordonanta prin care Mugur Ciuvica a fost scos de sub urmarire penala, precum si faptul ca anchetatorul a "tinut dosarul in nelucrare", iar solutia data nu a fost inregistrata in registru. Pe de alta parte, inspectorii CSM au constatat in raport ca masura preventiva a interdictiei de a parasi localitatea, aplicata lui Mugur Ciuvica, "a fost legala si temeinica". Astfel, Camera procurorilor a decis trimiterea lucrarii privindu-i pe Corina Gheorghisan si Gheorghe Muscalu la Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului instantei supreme, pentru cercetari. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.