Solicitarea de deshumare a sotilor Ceausescu a fost respinsa ieri, de magistratii Judecatoriei Sectorului 5. Cererea depusa de Zoia Ceausescu in urma cu mai multe luni viza totodata si stabilirea locului in care parintii sai au fost ingropati. Prin d
Solicitarea de deshumare a sotilor Ceausescu a fost respinsa ieri, de magistratii Judecatoriei Sectorului 5. Cererea depusa de Zoia Ceausescu in urma cu mai multe luni viza totodata si stabilirea locului in care parintii sai au fost ingropati. Prin decizia de ieri, Judecatoria Sectorului 5 a obligat insa Ministerul Apararii Nationale sa demonstreze cu acte ca sotii Ceausescu se afla in mormintele din Cimitirul Ghencea Civil.
In acest dosar, Zoia Ceausescu ceruse si efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea identitatii celor ingropati in Cimitirul Ghencea Civil. Totodata, fiica sotilor Ceausescu solicita un loc de veci in acelasi cimitir, pentru a-si ingropa crestineste parintii.
Decizia este atacabila
Judecatoria Sectorului 5 a incheiat cercetarea in acest dosar in urma cu o saptamana, dupa ce a refuzat audierea unor martori cheie. Potrivit avocatului Zoiei Ceausescu, audierea lui Gelu Voican Voiculescu, a generalului Dan Voinea, a generalului (r) Victor Stanculescu, a fostului ministru al Apararii, generalul de brigada Mugurel Florescu si a profesorului Vladimir Belis - fost director al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", ar fi fost esentiala pentru solutionarea cauzei.
Tot la termenul anterior, instanta a luat cunostinta de raspunsurile date de MApN la interogatoriul ce continea intrebari propuse de Zoia Ceausescu. Aparatorul fiicei sotilor Ceausescu sustine ca raspunsurile MApN au fost "ocolitoare" si nu au putut lamuri nimic. Mai mult, MApN nu a raspuns la unele din intrebari, precizand totodata ca nu are de ce sa fie parte in acest proces, a mai spus avocatul. Hotararea de ieri a instantei este atacabila cu apel, dar Zoia Ceausescu nu si-a exprimat intentia de a ataca aceasta decizie. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.