Noul premier al Ucrainei, Iuri Iehanurov, a declarat, ieri, ca nu vor mai avea loc analize ale contractelor de privatizare, iar toate conflictele corporatiste vor fi rezolvate prin negocieri, transmite Reuters. "Masurile privind asa-numitele reprivat
Noul premier al Ucrainei, Iuri Iehanurov, a declarat, ieri, ca nu vor mai avea loc analize ale contractelor de privatizare, iar toate conflictele corporatiste vor fi rezolvate prin negocieri, transmite Reuters. "Masurile privind asa-numitele reprivatizari au luat sfarsit. Toate companiile care ar fi trebuit sa revina in proprietatea statului au fost repuse in drepturi. Conflictele vor fi solutionate prin negocieri si intelegeri", a spus Iehanurov, in cursul prezentarii strategiei sale economice, in orasul industrial Deipropetrovsk. Parlamentul ucrainean a aprobat, saptamana trecuta, candidatura lui Iehanurov la functia de premier, care a inlocuit-o pe Iulia Iuscenko, demisa din functie la 8 septembrie, in urma unor acuzatii de coruptie. Fostul premier a declarat, la un moment dat, ca ar putea fi reanalizate circa 3.000 de vanzari de companii. Pana in prezent, Executivul a reluat in proprietate un pachet de actiuni la cel mai mare combinat metalurgic al tarii, Krivoizstal, care a fost vandut, anul trecut, unui consortiu cu legaturi apropiate fostei guvernari, la un pret inferior altor oferte. Combinatul va fi vandut in cadrul unei noi licitatii, care va avea loc la 24 octombrie, pentru care si-au manifestat interesul sase companii, printre care Mittal Steel, Arcelor, Evraz Gorup si Severestal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.