Cat a detinut presedintia OSCE, timp de un an de zile, Romania politica de sub Ion Iliescu si Adrian Nastase a refuzat sa se ocupe de dosarul transnitstrean, oferind opiniei publice explicatia ca daca ne-am implica am fi "subiectivi". Nici Guvernul i
Cat a detinut presedintia OSCE, timp de un an de zile, Romania politica de sub Ion Iliescu si Adrian Nastase a refuzat sa se ocupe de dosarul transnitstrean, oferind opiniei publice explicatia ca daca ne-am implica am fi "subiectivi". Nici Guvernul instalat astazi nu pare sa dea explicatii mai clare, odata ce, din nou, desi Romania va detine presedintia unuia dintre forurile cele mai importante ale lumii - Consiliul de Securitate al ONU - problema Transnistriei este pusa sub presul diplomatiei. Astfel, Romania nu va ridica subiectul Transnistria in dezbaterea Consiliului de Securitate al ONU pe durata detinerii presedintiei acestuia, dupa cum a declarat ieri ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu (foto), citat de Rompres. Declaratia-surpriza a sefului diplomatiei se bate insa cap in cap cu afirmatiile facute de presedintele tarii, Traian Basescu, care a ridicat problema Transnistriei chiar in plenul organizatiei mondiale, la reuniunea festiva recent derulata la New York. Abordand dosarul conflictului inghetat din proximitatea Romaniei, presedintele a afirmat: "ONU nu ar trebui sa ezite pentru activarea mecanismelor la indemana, in vederea confruntarii acestor amenintari, si adoptarea masurilor potrivite". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.