Lenovo a anuntat recent seria de notebook-uri ThinkPad Z, primele notebook-uri ThinkPad multimedia cu ecran lat. Notebook-urile din seria Z sunt destinate utilizatorilor care folosesc un singur computer pentru birou si acasa.
Pe langa design

Lenovo a anuntat recent seria de notebook-uri ThinkPad Z, primele notebook-uri ThinkPad multimedia cu ecran lat. Notebook-urile din seria Z sunt destinate utilizatorilor care folosesc un singur computer pentru birou si acasa.
Pe langa design-ul negru traditional al notebook-urilor ThinkPad, seria Z este disponibila si in versiunea speciala placata cu Titaniu2. Titaniul ofera uneia dintre cele mai cunoscute marci de notebook-uri din lume un aspect nou si elegant, durabilitate si rezistenta la zgarieturi. ThinkPad Z60m dispune de un ecran de 15,4 inci care ofera o suprafata de afisare cu 30% mai mare decat un ecran XGA de 15 inci, precum si un unghi de vizualizare mai bun pentru folosirea in timpul zborului cu avionul. Cu o grosime de doar 1,1 inci si o greutate de 2,2 kg, notebook-ul ThinkPad Z60t cu ecran de 14 inci este cel mai subtire si mai usor dispozitiv din clasa sa. Z60t se lauda cu o suprafata de afisare a datelor cu 25% mai mare decat cea a ecranelor XGA standard de 14 inci, echivaland cu vizualizarea unei foi de calcul cu patru coloane in plus, fiind astfel o solutie optima pentru utilizatorii business care lucreaza simultan cu mai multe aplicatii.
Mai multe trasaturi multimedia inovative, printre care tastele de control pentru functionarea aplicatiilor si porturile pentru incarcarea rapida a imaginilor digitale si a secventelor video, fac notebook-urile din seria Z ideale pentru realizarea de prezentari, redarea de continut multimedia sau DVD, atat acasa cat si la birou. "Unul dintre curentele pe care le-am identificat pe piata utilizatorilor mici este estomparea liniilor clare de demarcatie dintre lucrul acasa si cel la birou," a declarat Chuck Sharpe, vice presedinte al Information Technology Solution Providers Alliance (ITSPA).
"Pentru utilizatorii mici nu este eficient sa investeasca bani in tehnologii diferite destinate fiecarui aspect al vietii. Timpul este atat de pretios pentru micile afaceri, incat acestea cauta acele tehnologii care nu doar le imbunatatesc productivitatea la birou, ci le si maximizeaza timpul liber - acasa sau in timpul calatoriilor".

Caseta de protectie mobila imbunatateste durabilitateanotebook-ului

Pentru cei care calatoresc in scopuri de afaceri, notebook-urile din seria Z incorporeaza un nou chasis consolidat, practic o caseta mobila ThinkPad, care poate reduce socurile exercitate de o cadere asupra componentelor interne ale notebook-ului cu pana la 30%. Componentele interne, inclusiv hard disk-ul, sunt montate intr-o singura caseta de magneziu care ofera mai multa protectie decat carcasele anterioare fara a afecta usurinta de utilizare a notebook-ului. Impreuna cu Sistemul Activ de Protectie dezvoltat de Lenovo, care este una din tehnologiile ThinkVantage incorporate, caseta mobila ThinkPad ofera protectie sporita hard disk-ului, protejandu-l impotriva defectiunilor costisitoare. Sasiul consolidat va fi inclus in toate notebook-urile din seria Z si in viitoarele modele ThinkPad.

Stil si durabilitate

Ecranul lat de tip TFT este prezentat intr-o "editie speciala" placata cu Titaniu, durabila si rezistenta la zgarieturi. Mai multe taste destinate fie accesarii functiilor sistemului de operare, fie lansarii de aplicatii sau controlului modului de redare a continutului multimedia, imbunatatesc deja legendara functionalitate a tastaturilor3 ThinkPad. Lenovo a pozitionat strategic boxele stereo de fiecare parte a tastaturii pentru a oferi o calitate si un volum al sunetului superioare. Functiilor multimedia li se adauga un set de porturi de conectare pentru aproape orice tip de echipament perifieric, printre care se numara trei porturi USB 2.0 si conexiuni S-Video, VGA si IEEE1394. Notebook-ul Z60m beneficiaza de asemenea de un cititor de carduri media de tip 3-1.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.