Arsenalul de diversiune si tergiversare al PSD functioneaza perfect, iar Adrian Nastase sta la fel de confortabil in scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor. Desi miercuri au inceput, in sfarsit, dezbaterile, deputatii nu au reusit pana seara sa

Arsenalul de diversiune si tergiversare al PSD functioneaza perfect, iar Adrian Nastase sta la fel de confortabil in scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor. Desi miercuri au inceput, in sfarsit, dezbaterile, deputatii nu au reusit pana seara sa ajunga decat la articolul trei, unul dintre articole fiind retrimis la comisia de specialitate. Ieri, pesedistii au continuat tragerea de timp printr-o masura radicala, retragerea de la dezbateri pe motiv ca au fost jigniti de un liberal. Desi puterea isi propusese sa-l schimbe pe Nastase inainte de 15 septembrie, finalul este tot mai departe, pentru ca propunerea de regulament are 231 de articole, 619 amendamente admise si 366 de amendamente respinse. Fiecare deputat poate interveni de cate ori vrea pe probleme de procedura si cate cinci minute pe fond la fiecare amendament. Asa ca pesedistii si peremistii pot, daca vor, sa lungeasca dezbaterile la nesfarsit.
Masura in care sunt dispusi sa tergiverseze a fost data ieri din nou, cand deputatii PSD au decis sa se retraga de la lucrari. Motivul l-a constituit o declaratie a deputatului liberal Gabriel Zamfir, care, suparat pe ritmul dezbaterii, le-a spus ca-i "dispretuieste".

"Electoratul m-a trimis sa va dispretuiesc"

"Electoratul nu m-a trimis aici ca sa asist la bataia de joc care se prelungeste prin toate pauzele (...); electoratul m-a trimis sa va dispretuiesc", a spus deputatul PNL, precizand ca nu ar trebui sa se mai prelungeasca "mascarada" din Parlament pe tema Regulamentului.
In acel moment, pesedistul Viorel Hrebenciuc a anuntat ca PSD se retrage de la lucrari pana cand deputatul liberal isi va cere scuze. Hrebenciuc a apreciat ca parlamentarului PNL i-au cedat nervii, mentionand ca deputatul liberal a fost trimis in Parlament sa voteze legile prioritare pentru integrarea europeana, si nu modificarile la Regulament. A urmat, ca de obicei, o intrerupere pentru consultari, a treia a zilei, care a tinut pana la pauza de pranz, asa ca sedinta de dimineata nu a consemnat decat discutarea a doua articole minore.
Dupa intalnirea liderilor de grup si a conducerii Camerei, Nastase a declarat ca afirmatia deputatului liberal este "intolerabila" si "cea mai urata declaratie politica" pe care a ascultat-o de cand este in Parlament. Nastase a spus ca grupul PNL urmeaza sa precizeze daca este de acord sau daca se delimiteaza de declaratia liberalului Zamfir. Conform sefului Camerei, PSD isi va preciza pozitia in functie de atitudinea grupului parlamentar al PNL fata de declaratiile deputatului liberal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.