Realizarea hartilor de risc la inundatii va fi terminata nu mai devreme de cinci ani, dar nu se cunoaste costul la care s-ar putea ridica realizarea acestora, a declarat Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMG
Realizarea hartilor de risc la inundatii va fi terminata nu mai devreme de cinci ani, dar nu se cunoaste costul la care s-ar putea ridica realizarea acestora, a declarat Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA). Secretarul de stat a declarat ca tinta pentru finalul acestui an este cartografierea terenului, pentru a avea profilul zonelor si a putea demara studiile mentionate. Varga a mai spus ca, pentru anul in curs, bugetul prevede 2,8 milioane de lei (28 de miliarde de lei vechi) pentru a acoperi cheltuielile presupuse de cartografiere.
Pentru anul urmator, in proiectul de act normativ este prevazuta suma de zece milioane de lei noi (o suta de miliarde de lei vechi) pentru a-i plati pe cercetatorii care vor lucra la elaborarea studiilor. Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a prelungit, in 20 iulie, cu aproape o luna, termenul deja depasit pana la care autoritatile locale trebuia sa elaboreze hartile de risc la inundatii si sa inventarieze constructiile amplasate in zonele vulnerabile.
Realizarea hartilor si introducerea lor in planurile de urbanism general "ar fi trebuit sa fie realizata prin grija autoritatilor publice locale" pana la data de 30 iunie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.