Licitatia pentru atribuirea dreptului de gestionare a fondului de vanatoare de la Balc, judetul Bihor, a fost castigata de Asociatia Wild Boar, care va plati anual suma de 895 milioane lei vechi (89.500 lei), potrivit unui comunicat al Ministerului A
Licitatia pentru atribuirea dreptului de gestionare a fondului de vanatoare de la Balc, judetul Bihor, a fost castigata de Asociatia Wild Boar, care va plati anual suma de 895 milioane lei vechi (89.500 lei), potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii. "Dupa validarea rezultatului, se va incheia un contract pe zece ani intre Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Oradea si asociatia castigatoare'', se arata in comunicat. Cele doua asociatii care s-au prezentat la licitatie sunt AV Wild Boar si AJVPS Bihor. Reprezentantii Ministerului Agriculturii precizeaza ca se pot face contestatii in termen de cinci zile, dupa care va avea loc validarea rezultatului. In baza contractului incheiat intre cele doua parti, AV Wild Boar va plati anual 895 milioane lei vechi (89.500 lei), suma din care jumatate va intra in bugetul statului. Diferenta va fi acordata proprietarilor de terenuri agricole si forestiere din perimetrul fondului de vanatoare, proportional cu suprafata detinuta. Asociatia va trebui sa respecte cotele de vanatoare stabilite anual de catre Ministerul Agriculturii, se precizeaza in comunicat. Licitatia, care ar fi trebuit sa aiba loc in luna august, a fost amanata pentru data de 29 septembrie, dupa ce a fost depusa o contestatie la Ministerul Agriculturii. Pana in anul 1989, fondul de vanatoare a apartinut protocolului de stat. In anul 2001, Regia Nationala a Padurilor a renuntat la fond, motivand ca se afla in imposibilitatea de a-l gestiona. Fondul a fost concesionat de Asociatia de Vanatoare Zimbrul Bucuresti si firma Wild Boar, investitia in ingradirea, amenajarea si popularea fondului fiind suportata de omul de afaceri Ion Tiriac.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.