Pretul prea ridicat al tehnologiilor regenerabile este principalul obstacol in procesul de implementare a acestora, a declarat, ieri, presedintele Comitetului National Roman din cadrul Consiliului Mondial al Energiei, Iulian Iancu, cu ocazia mesei ro
Pretul prea ridicat al tehnologiilor regenerabile este principalul obstacol in procesul de implementare a acestora, a declarat, ieri, presedintele Comitetului National Roman din cadrul Consiliului Mondial al Energiei, Iulian Iancu, cu ocazia mesei rotunde cu tema: "Energiile regenerabile orientate pe afaceri".
"Resursele regenerabile sunt singura sansa pentru viitorul planetei si pentru conservarea mediului, insa costul acestora, mai ridicat decat al resurselor conventionale, constituie principala bariera in calea folosirii lor", a spus Iulian Iancu. Participantii au subliniat ca principalele avantaje pe care le ofera resursele regenerabile (biocombustibil, geotermal, mareotermice, solar, eolian si microhidrocentrale) sunt lipsa factorului poluant, deseurile pe care le genereaza pot fi folosite in loc de combustibil, fiind in acelasi timp inepuizabile.
Acestea sunt insa costisitoare, dependente de evolutiile climatice si necesita sustinere financiara a activitatilor de cercetare si dezvoltare. Presedintele CNR a subliniat ca scumpirea barilului, care se preconizeaza ca va atinge circa 120 de dolari barilul in decursul anului viitor, va avea un impact direct asupra industriei transporturilor si asupra alimentelor, care se vor scumpi, anumite ramuri industriale fiind totodata nevoite sa inchida portile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.