Uniunea Europeana trebuie sa-si tina promisiunile facute Romaniei si Bulgariei, a declarat cancelarul german Gerhard Schroeder. In alocutiunea sa in Forumul European ce are loc la Strasbourg, Schroeder a subliniat ca in ultima jumatate de secol Europ
Uniunea Europeana trebuie sa-si tina promisiunile facute Romaniei si Bulgariei, a declarat cancelarul german Gerhard Schroeder. In alocutiunea sa in Forumul European ce are loc la Strasbourg, Schroeder a subliniat ca in ultima jumatate de secol Europa unita a fost fundata pe pacea, libertatea, securitatea si prosperitatea continentului. "Stabilitatea si prosperitatea pot fi asigurate doar daca Uniunea Europeana isi tine promisiunile privind procesul de largire al UE", a argumentat cancelarul german. El a amintit aspirantelor la Uniunea Europeana ca procesul de aderare merge mana in mana cu o suma de criterii - democratie, domnia legii, drepturile omului si protectia minoritatilor, care formeaza baza sistemului de valori europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.