Economist Intelligence Unit (EIU) anticipeaza o crestere economica pentru Romania de 5% in acest an si de 4,8% in 2006, in timp ce Comisia Nationala de Prognoza (CNP) avanseaza, ca si anul trecut, o estimare mai optimista, respectiv o majorare a PIB
Economist Intelligence Unit (EIU) anticipeaza o crestere economica pentru Romania de 5% in acest an si de 4,8% in 2006, in timp ce Comisia Nationala de Prognoza (CNP) avanseaza, ca si anul trecut, o estimare mai optimista, respectiv o majorare a PIB cu 5,7% in 2005 si 6% in 2006. Diferentele se mentin si pentru perioada 2007 - 2009. Astfel, pentru primul an in care Romania ar trebui sa faca parte din Uniunea Europeana, EIU anticipeaza o crestere economica de 5,2%, in timp ce previziunea CNP indica un avans de 6,3%. Romania este creditata de EIU cu un potential de crestere economica de 4,7% in 2008, an in care, potrivit prognozei romanesti, PIB ar urma sa urce cu 6,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.