Primaria Arad a organizat, ieri, o licitatie publica pentru vazarea a peste 80 de hectare de teren aflat la periferia orasului, unde va fi infiintata a patra zona industriala a orasului, in care sunt asteptate investitii de peste o suta de milioane d
Primaria Arad a organizat, ieri, o licitatie publica pentru vazarea a peste 80 de hectare de teren aflat la periferia orasului, unde va fi infiintata a patra zona industriala a orasului, in care sunt asteptate investitii de peste o suta de milioane de euro si crearea a 6.000 de locuri de munca. Primarul Gheorghe Falca a declarat ca peste 60 de firme romanesti si straine sunt interesate de terenuri, jumatate dintre acestea participand la o prima licitatie, care a avut loc miercuri, pentru 80 de hectare din cele 160 disponibile.
Astazi, Primaria organizeaza o a doua licitatie, oferind in total 23 de parcele de teren. "In ultimele luni au existat foarte multe solicitari de la investitori straini pentru terenuri in Arad, astfel ca am decis sa amenajam o noua zona industriala, in sudul orasului, in care se prefigureaza investitii de peste o suta de milioane de euro si crearea a 6.000 de locuri de munca", a spus Falca. Primaria Arad va vinde terenurile cu un pret de pornire de opt euro pe metru patrat, urmand sa incaseze pentru acestea cel putin 12,8 milioane de euro, o parte din bani urmand sa fie folositi pentru crearea utilitatilor din viitorul parc industrial. Municipiul Arad mai are trei parcuri industriale, cel mai vechi si cel mai mare fiind situat in nord-vestul orasului, unde pe o suprafata de 130 de hectare de teren si-au dezvoltat afaceri 40 de firme romanesti si straine, care au investit aproximativ 120 de milioane de euro si au creat 5.000 de locuri de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.