Magistratii care s-au pensionat recent nu au nici pensii si nici salarii, ca urmare a normelor de aplicare a modificarilor legislative cuprinse in pachetul privind reforma Justitiei, a declarat, ieri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturi
Magistratii care s-au pensionat recent nu au nici pensii si nici salarii, ca urmare a normelor de aplicare a modificarilor legislative cuprinse in pachetul privind reforma Justitiei, a declarat, ieri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Lupascu.
"Multi dintre magistratii care au iesit la pensie se afla in situatia deloc fericita de a nu primi nici salariu - avand statut de pensionar - si nici pensie, pentru ca se pare ca nu exista intelegere intre ministere cu privire la emiterea unor norme de aplicare a dispozitiile de lege referitoare la pensia de serviciu", a explicat, citat de Mediafax, Lupascu.
Presedintele CSM a subliniat ca, in aceasta situatie, sunt zeci de persoane, iar numarul lor creste, avand in vedere ca varsta de pensionare s-a micsorat de la 68 de ani, la 65 de ani.
"Unii dintre acestia se afla in situatii extrem de delicate", a mai spus Lupascu, precizand ca nu stie cand se va reglementa situatia financiara a proaspetilor pensionati.
Potrivit membrilor CSM, problema financiara a magistratilor pensionati reprezinta una din incoerentele legislative si rezultatul unor modificari ale legilor facute in graba.
Potrivit unei statistici a CSM, de la inceputul acestui an s-au pensionat 90 de judecatori si 45 de procurori. De asemenea, din cele 1.368 de posturi de judecatori, doar 465 sunt ocupate, in timp ce schema pentru procurori releva ca 594 de locuri din cele 2.498 sunt vacante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.