pentru utilitati, plus hrana minimum necesara depasesc, pentru o familie de doar trei persoane, 6 milioane de lei vechi. Asta, in conditiile in care unul din trei romani are salariul minim (3,2 milioane) si sunt familii in care doar unul din soti cas
pentru utilitati, plus hrana minimum necesara depasesc, pentru o familie de doar trei persoane, 6 milioane de lei vechi. Asta, in conditiile in care unul din trei romani are salariul minim (3,2 milioane) si sunt familii in care doar unul din soti castiga. Sa mai amintim de majoritatea pensionarilor? Nu stau mult mai bine nici cei care au o leafa medie. De unde, atunci, restul de bani strict necesari? imprumuturi, facturi restante si privatiuni insuportabile. Medicamentele, transportul, imbracamintea oricum nu incap. sase, sapte milioane de oameni vor fi redusi la o conditie subumana: doar masa si casa, hrana si vizuina. Guvernul promite ca va acorda si-n aceasta iarna oarece ajutoare pentru familiile puternic defavorizate. Este cel mai simplu mod de a se spala pe maini, pe seama taxelor si impozitelor. Nu de solutii pompieristice e nevoie in administrarea unei tari, ci de politici sociale solide si coerente, cel putin pe termen mediu. De masuri fiscale (accize, TVA) prin care se poate controla, asa cum fac inclusiv tari vecine, explozia nejustificata a unor preturi si tarife. si, mai ales, e nevoie ca, in ceasul al doisprecelea, clasa politica, de la presedinte la ministri si parlamentari, sa inteleaga ca o prea mare parte a populatiei a ajuns la limita suportabilitatii fizice.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.