Aproximativ 700 de dosare are de rezolvat, in medie, pe an, un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi. De departe, recordul in materie il detine Carmina Pascal, magistratul care a reusit performanta sa dea "gata" 649 de cazuri in 2004.
Aproximativ 700 de dosare are de rezolvat, in medie, pe an, un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi. De departe, recordul in materie il detine Carmina Pascal, magistratul care a reusit performanta sa dea "gata" 649 de cazuri in 2004. Intr-un top al realizarilor profesionale, date publicitatii de institutia unde activeaza, locul secund este ocupat de Emilian Eva, cu 636 de dosare, si Genoveva Alexandru, ocupanta locului 3, cu doar 601. Carmina Pascal este procuror din anul 1996, iar in 2004 si-a desfasurat activitatea in cadrul Sectiei de Urmarire Penala. Colegii sai sunt specializati pe dosare economice. Anul trecut, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au solutionat 5.154 de dosare, din cele 8.042 inregistrate in luna ianuarie. In medie, fiecarui procuror i se repartizeaza 700 de dosare si depinde doar de pregatirea profesionala si experienta sa daca poate sa dea solutiile legale in termenul stabilit. Asa cum este firesc, exista si reversul medaliei. Pe ultimele locuri in clasament se situeaza doi procurori, fratii Alexandru si Vlad Pavel, care au bifat "bine" la examenul de evaluare profesionala. Nici Vasile Chifan si Radu Moisescu nu se afla mai departe. Primul a fost descalificat pentru ca a intarziat rezolvarea unor dosare (un an si jumatate pentru o singura speta), iar in alte situatii a emis infirmari de solutii. Moisescu a fost depunctat pentru ca nu a respectat programul de lucru si nu a avut o conduita corespunzatoare cu colegii. Instantele de judecata iesene au primit anul trecut 968 de rechizitorii, jumatate dintre acestea fiind semnate si parafate de Radu Moisescu (172), Emilian Eva (114), Marius Bulancea (105) si Carmina Pascal (107).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.