Costurile totale necesare pentru aplicarea directivelor europene in domeniul apei potabile si a apelor urbane uzate se situeaza la circa 14 miliarde de euro, a declarat, ieri, secretarul de stat din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Lucia V
Costurile totale necesare pentru aplicarea directivelor europene in domeniul apei potabile si a apelor urbane uzate se situeaza la circa 14 miliarde de euro, a declarat, ieri, secretarul de stat din Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, Lucia Varga, cu ocazia celei de-a doua editii a Conferintei sud-est europene pe probleme de mediu - sectoarele apa si minerit.
"Pana in 2018, cand se termina perioadele de tranzitie in acest domeniu, investitiile totale pentru aplicarea acestor directive se ridica la 14 miliarde euro", a spus Lucia Varga.
Incepand cu anul viitor vor fi necesare investitii uriase pentru imbunatatirea calitatii apei in Romania, conform directivei cadru a Comisiei Europene din 2000 privind calitatea apei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.