Teatrul Odeon isi deschide stagiunea 2005-2006 cu Shakespeare. Piesa "Cymbeline", scrisa de William Shakespeare in 1609, va avea premiera oficiala sambata si duminica, la ora 18.30. In rolul titular: Florin Zamfirescu. Dupa ce ne-a surprins in rolul
Teatrul Odeon isi deschide stagiunea 2005-2006 cu Shakespeare. Piesa "Cymbeline", scrisa de William Shakespeare in 1609, va avea premiera oficiala sambata si duminica, la ora 18.30. In rolul titular: Florin Zamfirescu. Dupa ce ne-a surprins in rolul Marchizului de Sade, in care face proba talentului sau exceptional interpretand pentru prima data un personaj real, Florin Zamfirescu ne va convinge ca poate fi si regele Britaniei, intr-un spectacol regizat de Laszlo Bocsardi.
"Este unul dintre spectacolele cele mai bune in care am jucat", ne-a declarat actorul. "Din pacate, pentru mine, spun asta in ghilimele, rolul Cymbeline este rolul titular, dar nu rolul principal", continua Florin Zamfirescu. "Piesa se cheama Cymbeline, dar cred ca cel mai scurt rol din piesa este chiar al lui Cymbeline, ceea ce nu m-a facut sa il refuz. Dimpotriva, imi place foarte mult, am insa un mic regret si anume ca stau foarte mult in cabina pana sa-mi vina randul. Dar, ce sa fac, sunt si roluri mai mici. Am spus ca este unul din spectacolele cele mai bune in care am jucat pentru ca am apreciat modalitatea extraordinara in care a lucrat regizorul cu actorii. Fiecare actor stie ce joaca si are si placerea acestui joc, fapt destul de rar intalnit. Sunt regizori care te pun sa faci un anume lucru pentru ca asa vor ei, pe cand tot ce facem sub indrumarea lui Bocsardi este din necesitatea descoperita in text, iar acesta este un lucru foarte important. E, cumva, o iesire din moda: punerea in scena e spectaculoasa, dar nu condusa de dorinta obtinerii unui astfel de efect, ci ca o necesitate intrinseca. Nu este nimic lipit, nimic adaugat ca asa a vrut regizorul, ci totul este descoperit acolo, in magma textului, in care, uneori, sunt lucruri destul de ascunse la lectura".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.