Prin 24 de firme a caror infiintare a avut drept scop eludarea legii, prin activitati gen "suveica", s-a reusit prejudicierea statului cu 144 miliarde lei vechi. Potrivit Politiei Romane, personajul principal al intregii afaceri, Nicolae Minea, actio
Prin 24 de firme a caror infiintare a avut drept scop eludarea legii, prin activitati gen "suveica", s-a reusit prejudicierea statului cu 144 miliarde lei vechi. Potrivit Politiei Romane, personajul principal al intregii afaceri, Nicolae Minea, actionar majoritar la SC "Alutus" SA, a fost pus sub urmarire penala de catre Serviciul de Investigare a Fraudelor din IJP Valcea. Minea a fost ajutat sa comita aceste ilegalitati de 14 persoane, cercetate in prezent pentru evaziune fiscala, fals intelectual la Legea contabilitatii, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Politistii spun ca ei au pus la cale un intreg sistem de fraudare. In cursul anului 2002, cei in cauza, in calitate de actionari si administratori la SC "Alutus" SA, au obtinut certificate de proprietate asupra a 12 terenuri incluse in patrimoniul acesteia. Desi acestea au fost vandute la scurt timp, nu s-a facut majorarea de 22 miliarde lei vechi (valoarea respectivelor terenuri) la capitalul social al societatii. De asemenea, nu au fost emise actiuni de aceasta valoare, care conform dispozitiilor legale, trebuiau sa intre in portofoliul statului reprezentat la acea data de APAPS Bucuresti. Minea mai este acuzat ca prin intermediul unor cunoscuti si salariati din subordine a infiintat peste 24 de firme prin care a derulat activitati ilegale, inclusiv compensari fictive. "Datorita acestui mod de lucru unele dintre societati au ramas cu debite mari la bugetul statului, fapt ce a determinat intrarea acestora in faliment", precizeaza IGPR. In timpul anchetei s-a mai stabilit ca Minea a intrat ilegal in posesia unor actiuni detinute de fostii angajati, refuzand sa le achite contravaloarea acestora, dar si sa puna in aplicare hotararile judecatoresti definitive privind plata salariilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.