Consiliul Interministerial pentru Afaceri Interne si Justitie are "un rol important atat in pregatirea aderarii la Uniunea Europeana (numai in lunile noiembrie si decembrie ale acestui an exista peste 200 de masuri scadente in domeniul Justitiei si A
Consiliul Interministerial pentru Afaceri Interne si Justitie are "un rol important atat in pregatirea aderarii la Uniunea Europeana (numai in lunile noiembrie si decembrie ale acestui an exista peste 200 de masuri scadente in domeniul Justitiei si Afacerilor Interne), cat si in perioada de dupa aderare, cand Romania va trebui sa puna in aplicare un calendar si mai strict, pentru a deveni stat Schengen", a declarat ieri Vasile Blaga.
Tot ieri au fost stabilite principalele atributii ale Consiliului, printre care solutionarea problemelor care necesita cooperare interministeriala in domeniile Afaceri Interne si Justitie, asigurarea corelarii in elaborarea si implementarea politicilor guvernamentale, precum si asigurarea comunicarii interministeriale si armonizarea punctelor de vedere din cele doua domenii.
Consiliul Interministerial pentru Afaceri Interne si Justitie a preluat atributiile a 18 organisme interministeriale existente anterior, reunind reprezentanti ai ministerelor Administratiei si Internelor, Justitiei, Afacerilor Externe, Finantelor Publice, precum si ai Cancelariei primului-ministru si Secretariatului General al Guvernului.
Consiliul va fi condus de Vasile Blaga si Monica Macovei, in calitate de copresedinti, secretariatul tehnic urmand a fi asigurat de MAI.
In vara acestui an, Secretariatul General al Guvernului a derulat o actiune de inventariere a structurilor de cooperare interministeriale existente la nivelul Guvernului si a identificat peste 150 de consilii, comitete, comisii si grupuri de lucru interministeriale, MAI fiind membru in peste jumatate din acestea.
Prin Hotararea de Guvern nr. 750 din 14 iulie 2005, acestea au fost reorganizate, prin infiintarea a unsprezece consilii interministeriale permanente pe principalele domenii de cooperare interministeriala. Ministrul Administratiei si Internelor prezideaza trei astfel de consilii: Consiliul interministerial pentru administratie si functie publica, Consiliul interministerial pentru situatii de criza si, alaturi de ministrul Justitiei, Consiliul interministerial pentru Afaceri Interne si Justitie, a carui prima sedinta a avut loc astazi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.