spune, dar e adevarat cu mila, spre vecinii lor care se gandeau deja la pribegie. "Saracii, la noi nu e nimic, doar peste drum, la vecini. Adevarul e ca, atunci cand apa o trece de ei, va fi prapad", spune un mos pe care nici frontul de est unde a lu
spune, dar e adevarat cu mila, spre vecinii lor care se gandeau deja la pribegie. "Saracii, la noi nu e nimic, doar peste drum, la vecini. Adevarul e ca, atunci cand apa o trece de ei, va fi prapad", spune un mos pe care nici frontul de est unde a luptat nu l-a speriat si a carui casa nici macar nu a fost udata. De fapt, din toata suflarea satului, pe lopeti si pe saci cu nisip au pus mana doar satenii ale caror case sunt la cativa metri de apa amenintatoare a raului Ialomita. Doar ei au sarit in ajutorul jandarmilor. Unii au inteles si si-au sacrificat viile din spatele curtilor pentru a face loc jandarmilor sa intre cu buldozere pentru a ridica diguri de aparare.
in Cosambesti viata pare sa fi intrat in normal. Ialomita nu mai creste, dar fortele armate continua sa faca diguri, sa ii ajute pe oameni. Fara incetare se fac masuratori si se intaresc digurile inalte de pamant sau facute din mii de saci cu nisip.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.