Casa de lux de peste un miliard de lei vechi in locul unui grajd. Aceasta este afacerea pe care a incheiat-o o gorjeanca, obtinand in schimbul unui sopron pe care il detinea in comuna Calnicu o casa de toata frumusetea in Targu Jiu. Satul Pinoasa, ap
Casa de lux de peste un miliard de lei vechi in locul unui grajd. Aceasta este afacerea pe care a incheiat-o o gorjeanca, obtinand in schimbul unui sopron pe care il detinea in comuna Calnicu o casa de toata frumusetea in Targu Jiu. Satul Pinoasa, apartinand localitatii Calnicu, a devenit o zona celebra datorita exproprierilor in masa care se fac, lasand loc unor lucrari de amploare ale Exploatarii Miniere Rovinari.
Douasprezece persoane cu functii de conducere in institutia amintita sunt cercetate de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IJP Gorj pentru o serie de ilegalitati comise in timpul construirii unei vile. Potrivit purtatorului de cuvant al IJP Gorj, comisar Cornelia Micu, ancheta in acest dosar complex este abia la inceput. "In urma verificarilor noastre s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva a 12 persoane, printre care ingineri, contabili, arhitecti si juristi, fiind suspectati de abuz in serviciu si fals. Dosarul urmeaza sa fie inaintat Serviciului Cercetari Penale pentru continuarea investigatiilor, formularea acuzatiilor si propunerea masurilor legale", ne-a declarat comisarul Micu. Nicolae S., 46 ani, inginer sef, Vasile T., 50 de ani, sef serviciu, Vasile G., 51 de ani, contabil-sef, Ion C., 50 de ani, inginer, Elena A., 50 de ani si Ion T.,36 de ani, ambii subingineri topo, Craciun M., 47 de ani, jurist, Nicolae M., 49 de ani, inginer, toti angajati la EMC Rovinari, sunt anchetati pentru abuz in serviciu. Sorin A., 40 de ani, sef birou, si Claudiu G., 34 de ani, inginer, amandoi de la CNLO, sunt vinovati tot de abuz in serviciu, in timp ce Daniel G., 38 de ani, arhitect la ICSIT PML Craiova si Stan B., 58 de ani, tehnician la aceeasi institutie au fost cercetati pentru fals. Anchetatorii spun ca cei 12, la 18 noiembrie 2003, au intocmit si semnat in fals schita si conventia privind reconstructia casei numitei Aurelia S. Femeia cumparase la Pinoasa un sopron si un patul, dar si 1.200 metri patrati de teren. Expropierea a facut insa ca, in urma unor ilegalitati, sa se aleaga cu o locuinta in suprafata construita de 61,28 metri patrati, in valoare de 908.787.000 lei vechi, fara a fi inclusa TVA.
Societatea Comerciala Centrul Energetic Rovinari SA i-a reconstruit o casa P+1 si mansarda in Tg. Jiu, pe un teren proprietate personala. Politistii spun ca au declansat o ancheta, deoarece noul imobil era mult mai mare decat cel initial, acest lucru impiedicand finalizarea casei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.