Parlamentul Ucrainei a decis, zilele trecute, crearea unei comisii pentru cercetarea informatiilor potrivit carora magnatul rus Boris Berezovski, actualmente exilat in Marea Britanie, a transferat o suma importanta, evaluata la 15 milioane dolari, pe
Parlamentul Ucrainei a decis, zilele trecute, crearea unei comisii pentru cercetarea informatiilor potrivit carora magnatul rus Boris Berezovski, actualmente exilat in Marea Britanie, a transferat o suma importanta, evaluata la 15 milioane dolari, pentru sustinerea campaniei electorale a lui Viktor Iuscenko.
Cotidianul rus "Pravda", comentand, ieri, actuala criza politica grava din Ucraina, se ocupa, intre altele, de unul dintre oamenii care au jucat "un anumit rol" in "revolutia portocalie" ce i-a adus la putere pe Iuscenko si pe Iulia Timosenko. Dupa plecarea sa din Rusia si obtinerea azilului politic in Marea Britanie, relateaza "Pravda", Berezovski si-a redus, "din motive dramatice", activitatile in Rusia, indreptandu-si atentia spre tarile fostei Uniuni Sovietice, in special asupra Ucrainei. Un scandal in care este implicat acest magnat nu s-a lasat asteptat si, in prezent, el este pe cale sa ia proportii. Scanteia a fost aparitia pe un website a copiilor unor instructiuni de plata a 15 milioane de dolari. S-a dovedit ca banii au iesit din conturi ale firmelor magnatului si au intrat in conturile unor companii asociate echipei lui Iuscenko.
Berezovski a confirmat autenticitatea documentelor respective. La intrebari ale presei referitoare la misterioasele transferuri, Berezovski a precizat ca nu va comenta "decat declaratiile lui Iuscenko si ale inaltilor sai asistenti". A afirmat, insa, ca nu a transferat niciodata vreun ban Iuliei Timosenko. La randul sau, Iuscenko si apropiatii sai spun ca nu stiu nimic despre transferurile respective si arunca "pisica" in curtea fostului premier Timosenko. Pe acest fond, "Pravda" citeaza declaratii pe care le-ar fi facut Berezovski agentiei Reuters, in care a dezvaluit ca a avut mai multe intalniri cu asociati ai lui Iuscenko, a purtat numeroase convorbiri telefonice cu acesta si ca este dezamagit de faptul ca, acum, acestia nu mai recunosc nimic. In perspectiva, "Pravda" crede ca magnatul rus ar putea da instructiuni "de plasare a unor explozivi" si de a-i detona sub control, in conditiile in care liderii ucraineni se afla, realmente, la capatul fortelor cu care mai pot mentine pe linia de plutire barca puterii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.