Carburanti. incepand de azi, Petrom a modificat din nou pretul carburantilor. Este vorba de o noua ieftinire a benzinei cu 300 de lei vechi pe litru. Astfel, benzina ECO Premium costa acum 35.200 lei/litru, Premium fara Plumb - 34.900 lei/litru s

Carburanti. incepand de azi, Petrom a modificat din nou pretul carburantilor. Este vorba de o noua ieftinire a benzinei cu 300 de lei vechi pe litru. Astfel, benzina ECO Premium costa acum 35.200 lei/litru, Premium fara Plumb - 34.900 lei/litru si Top Premium 99 plus - 38.200 lei/litru. si motorina Super Euro Diesel s-a ieftinit tot cu 300 lei. De acum, Petrom va consulta Ministerul Economiei in cazul in care va dori sa modifice preturile de distributie a carburantilor, iar influentele majorarilor de preturi la nivel mondial vor fi resimtite pe piata romaneasca dupa o perioada de cel putin doua saptamani, potrivit ministrului economiei, Codrut seres.
Caldura. "O eventuala majorare a pretului national de referinta, in prezent la 896.000 de lei gigacaloria, cu 10%, 15% sau 20% nu trebuie luata decat dupa ce cei cu atributii in acest sens pot da asigurari ca reducerea subventiilor va viza modernizarea retelelor de distributie si imbunatatirea randamentelor centralelor in cogenerare", a spus seres.
Curent. Tarifele la energie electrica nu vor fi majorate, anul viitor, peste nivelul inflatiei din 2005, a declarat ministrul seres. "Din discutiile cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei Electrice a reiesit ca o eventuala crestere a preturilor la energie electrica ar trebui sa fie operata in 2006 in limitele inflatiei din 2005", a spus seres. Tinta de inflatie anuntata de autoritati pentru acest an se situeaza la 7,5%, cu un palier de variatie de 1% in sus sau in jos (6,5% - 8.5%).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.